Čočka nakyselo

3.17

hodnoceno: 6
Příprava: 40 minut
Porce: 6
Kalorie: 1 184 kJ

Suroviny

    • 1
      ks cibule nakrájená najemno
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl na dochucení
    • 1
      lžíce ocet 1–2 lžíce
    • 1
      ks bobkový list
    • 500
      g čočka
    • 4
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • 2
      lžíce cukr 2–3 přírodního

Postup přípravy receptu

  • Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody. Vodu slijeme a čočku propláchneme. V hrnci ji zalijeme vodou a povaříme spolu s pepřem, bobkovým listem a novým kořením doměkka - podle druhu a stáří luštěniny to trvá asi půl hodiny. Čočku scedíme, koření odstraníme a čočku dochutíme octem, cukrem a solí. V kastrolu s nepřilnavým dnem opatrně zpěníme máslo a osmažíme na něm cibuli. Promícháme ji s čočkou a podáváme s různě upraveným vejcem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: