2.38
V 1,5 l vody povaříme nakrájené citrony asi 5 minut. Do vlažného přidáme omyté kopřivy a necháme 1–2 dny louhovat.… více o Kopřivový sirup
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Přecedíme přes plátno. Přidáme cukr,… více o Bezinkový sirup
Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Někdo rád zkouší nové druhy, někdo se drží tradice. Pro ty z vás, kteří patří ke druhým… Celý článek
Recept, podle kterého připravíte krásně vláčné a voňavé vanilkové rohlíčky, které se navíc… Celý článek
Ať už se letos pustíte jen do jednoho či dvou tradičních druhů, anebo hodláte provonět domov… Celý článek
Co nevidět přijde v podvečer 5. prosince Mikuláš se svým nebeským doprovodem a čertovskou… Celý článek
na vymazaný pekáč vložíme plátky anglické slaniny. Na ně klademe okořeněná a lehce naklepaná kuřecí prsa, opět… více o Kuře v temnotách
Sýt Eidam nakrájíme na kostky cca 1 cm, v míse k němu přidáme mletá masa a mraženou zeleninu, česnekovou pastu, koření,… více o Masový koláč
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Dáme do mísy, do které dáme rozetřený česnek se solí a zalijeme dostatečným… více o Mléčné řízečky
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme… více o Špenát jako samostatné jídlo
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky. Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na… více o Hospodský vepřový guláš
1. Maso okořeněné solí a pepřem ze všech stran zprudka opečeme na pánvi. Opékáme pouze krátce, asi 5 až 7 minut -… více o Flank steak s omáčkou Béarnaise
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Ještě teplé je prolisujeme (nastrouháme najemno) do mísy, přidáme… více o Bramborové koblihy
Cukr zalijte 30ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče a vařte asi 15 minut. … více o Švestkové chutney
- polovinu cukru, kakao a žloutky řádně vymíchat - do vaječné masy přimíchat po částech olej a vodu - poté postupně… více o Banánové řezy
Vše se dobře promíchá, až je těsto hladké. Puding se dává prášek (nevaří se). Nalejeme na plech s pečícím papírem a… více o Rychlá buchta nebo perník tety Romanky
1. Oloupeme jablka a nakrájíme na kostičky. 2. Dáme jablka do hrnce s trochou vody a hnědým cukrem, vaříme 10 minut. … více o Apple crumble
Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je… více o Achillova pikantní křidýlka