Divoká houbovka s žemlovými knedlíky

3.55

hodnoceno: 11
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule jedna z toho menší
    • máslo kousek
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 80
      ml mléko vlažné
    • 200
      g slanina
    • petrželka
    • tymián čerstvý
    • 2
      ks žemle starší (nebo jiné pečivo)
    • rozmarýn čerstvý
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 300
      ml vývar
    • 125
      ml bílé víno - suché nemusí být
    • 5
      ks jalovec kuličky
    • libeček
    • 2
      lžíce sušená cibule smažená
    • 300
      g hříbky

Postup přípravy receptu

  • Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit. Pak přilijeme vývar, vhodíme bylinky a dusíme cca 20 minut. Před koncem přidáme posekaný česnek. Podle potřeby dochutíme, popřípadě zahustíme jíškou.
  • Mezitím si připravíme žemlové knedlíky. Na kostky pokrájené pečivo zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, na másle zesklovatělou cibuli, sušenou cibuli, posekaný libeček, osolíme a pořádně zpracujeme. Pokud bude těsto řídké, přidáme podle potřeby trochu strouhanky. Necháme asi 20 minut odpočinout. Pak mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky, vložíme do vroucí osolené vody a podle velikosti vaříme 15–20 minut.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: