Domácí čokoládová bábovka

2.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 200
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • 0,3
      l mléko
    • 350
      g moučkový cukr
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 1
      hrnek prášek do pečiva
    • 100
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

  • Z bílků našleháme s trochou cukru hustý sníh. Žloutky s máslem a cukrem utřeme do pěny. Do mouky přidáme prášek do pečiva, mléko, smícháme se sněhem a pěnou a řádně promícháme. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné přimícháme nastrouhanou čokoládu. Do řádně máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formy postupně lžící pokládáme vrstvy světlého a čokoládového těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, nejprve 30 minut na 180 °C a pak 30–40 minut na 160 °C.
  • Na závěr bych rád dodal že je to krásně voňavá a chutná bábovka, vůbec není suchá. Je ale dost veliká, takže je nutné použít buď velkou formu a nebo jen 2/3 množství.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: