Domácí rohlíky a housky

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 25
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      ml mléko
    • 14
      g droždí
    • 1
      lžička cukr krupice
  • na potření
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      ks žloutek
  • Na posypání
    • slunečnicová semínka
    • sezamová semínka
    • mák
    • hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  • 1) Uděláme kvásek - mléko, cukr, droždí a 3 lžíce mouky - 20 minut nechat vzejít.
  • 2) Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné vychladlé máslo a propracujeme do hladkého těsta.
  • 3) Těsto poprášíme moukou a necháme 30-45 minut kynout v teple.
  • 4) Z vykynutého těsta vypracujeme rohlíky nebo housky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvilku kynout.
  • 5) Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem se lžící mléka, posypeme dle chuti solí, mákem, semínky apod.
  • 6) Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: