Dort Dolly

3.3

hodnoceno: 10
Příprava: 45 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 250
      g jahody
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      ks smetana ke šlehání
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks bílý jogurt malý
    • 1
      ks pařížská šlehačka
    • 2
      ks broskvový kompot
    • 2
      ks želatinový ztužovač
    • 2
      ks piškotová roláda jahodová
    • 2
      ks polotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  • Dvě koupené jahodové rolády nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Roládu si můžeme upéct, ale doba přípravy se prodlouží a zvýší se náročnost receptu. Kolečky vyložíme dvě stejně velké misky.
  • Na dno nasypeme nakrájené kousky kompotovaných broskví.
  • Tvaroh, zakysanou smetanu a bílý jogurt smícháme s moučkovým cukrem a 2 vanilkovými cukry. Jahody omyjeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme do tvarohové směsi. Dvě celé jahody necháme stranou. Ve druhé misce připravíme želatinový ztužovač za studena podle návodu. Pomalu vmícháme tvarohovou směs do ztužovače. Nalijeme do misek. Zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny.
  • Vyklopíme obě polokoule na větší tác těsně vedle sebe. Připravíme si šlehačku smíchanou s cukrem a ztužovačem. Šlehačku je potřeba vyšlehat do maximální tuhosti. Stejně přichystáme i pařížskou šlehačku.
  • Jednu polokouli potřeme pařížankou, druhou nazdobíme bílou šlehačkou. Nakonec na vrcholky kopečků umístíme celou jahodu.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: