Drožďová polévka se zeleninou a kapáním

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 2
      kostka droždí
    • 2
      lžíce krupice nemusí být
    • 4
      ks kořenová zelenina nastrouhaná

Postup přípravy receptu

  • Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme. Na zeleninu rozdrobíme droždí, necháme rozpustit, pak zalijeme horkou vodou. Kdo chce polévku extra hustou, může po rozpuštění droždí přisypat 2–3 lžíce krupice, osmahnout a až pak zalít vodou. Dolijeme na požadované množství polévky, přidáme masox nebo bujon alnatura, necháme vařit do změknutí zeleniny, trvá to asi 10 minut.
  • V misce si rozklepneme vajíčko, přidáme asi lžíci oleje, přisypeme krupici a kapku teplé vody vymícháme na hladké řidší těstíčko, lehce osolíme a přes struhadlo přecedíme do vroucí polévky. Zavaříme v polévce si 2–5 minut, dochutíme solí, pepřem, přidáme prolisovaný česnek, nasekané natě a podáváme. U nás s miskou opečených krutonků z rohlíků.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: