Dušená krkovička se zeleninou

2.8

hodnoceno: 15
Příprava: 80 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • 4
      plátek máslo
    • sůl
    • 4
      lžíce hořčice plnotučná používám nejraději Staroanglickou
    • 1
      ks mrkev větší
    • 4
      stroužek česnek
    • 0,3
      l masox
    • pepř mletý drcený nebo mletý
    • rozmarýn
    • 1
      ks kořen petržele
    • drcený kmín
    • 0,5
      kg plátky krkovičky bez kosti lze i s kostí

Postup přípravy receptu

  • Plátky krkovičky jemně rukou naklepeme, z obou stran lehce osolíme a opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce drceným kmínem. Vložíme do nádoby nebo misky a potřeme z obou stran hořčicí. Ideální je staroanglická hořčice, ale stejně dobře poslouží i běžná plnotučná. Na konec vše zakápneme trochou oleje. Zabalíme do pytlíku nebo fólie, aby maso nezvětralo a necháme v lednici odležet alespoň dva, nejlépe tři dny.
  • Když je maso odležené, nenechte se překvapit silnou vůní hořčice. Připravíme si nádobu na pečení. Nádobu jemně vymázneme máslem, na dno položíme dva plátky másla a na ně naklademe maso.
  • Vedle si připravíme zeleninu, ostrouháme mrkev a kořen petržele a nakrájíme je na průměrně silné plátky (cca půl centimetru až centimetr). Plátky naklademe na maso společně se čtyřmi stroužky česneku (vcelku). Na takto ozdobené maso nakrájíme na plátky či kroužky jednu větší cibuli. Navrch dáme ještě dva plátky másla a vše přelijeme připraveným bujónem. Bujón by měl dosahovat cca do dvou třetin masa. Přikryjeme a pečeme (dusíme) s pokličkou po dobu cca 70–80 minut na teplotu 200 °C.
  • Jako přílohu můžeme podávat pečivo, třeba rozpečenou bagetu, případně vařený nebo šťouchaný brambor. Brambory můžete oloupané přidat dusit k masu a dělat tak přílohu rovnou s hlavním jídlem.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: