Editina myslivecká svíčková

2.91

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • hladká mouka
    • 4
      lžíce rostlinný olej 3–4
    • 1
      kostka masox
    • tymián
    • 3
      lžíce sojová omáčka 2–3
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 2
      ks kunovjanka sterilovaná zeleninová směs
    • hovězí svíčková

Postup přípravy receptu

  • Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpálili asi 3–4 lžíce oleje, a ze všech stran důkladně opečeme. Přidáme obě Kunovjanky i s nálevem, pokapeme sojovou omáčkou, přidáme masox a podlijeme horkou vodou.
  • Dusíme cca 1,5–2 hodiny (podle velikosti a kvality masa, maso co půlhodinu obracíme a s omáčkou mícháme). Měkké maso vyjmeme na talíř a zakryjeme alobalem (porcujeme až po odpočinutí). Omáčku přivedeme k prudšímu varu a vlijeme sladkou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou (asi 5–6 lžic mouky). Povaříme za stálého míchání cca 5 minut. Sejmeme kastrol z plamene, omáčku pomixujeme ponorným mixérem a vrátíme na mírný oheň. Přidáme zakysanou smetanu a jen krátce povaříme. Podle chuti dosolíme, přikyselíme (citronem) nebo přisladíme. Po vypnutí plamene přidáme ve dlani rozetřený tymián a vložíme porce masa.
  • Příloha: houskový knedlík.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: