Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

3

hodnoceno: 7
Příprava: 45 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • 400
      g hlíva ústřičná
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 1
      l vepřový vývar nebo 2 kostky bujónu s litrem vody

Postup přípravy receptu

  • Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme. Zalijeme vývarem a 10 minut povaříme. Mezitím v pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla, osmahneme na něm mouku a připravíme zlatavou jíšku, přisypeme mletou papriku (sladkou nebo pálivou) a za stálého míchání ji krátce orestujeme, aby nezhořkla. Jíšku s paprikou dáme do hrnce, dobře rozmícháme, dochutíme pepřem, majoránkou, česnekem, solí a ještě alespoň 10 minut povaříme. Podáváme s pečivem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: