Fazolová polévka

3.53

hodnoceno: 15
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce červená paprika
    • 5
      ks brambory větší
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • celerová nať nebo petrželová
    • 500
      g fazole suché
    • špekáček dle množství strávníků

Postup přípravy receptu

  • Dopředu namočené fazole uvaříme skoro doměkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, opražíme, přisypeme papriku, zalijeme sklenicí vody a rozvaříme. Vlijeme k fazolím a necháme provařit. Nakonec přidáme sekanou nať. Pokud je celerová, dáme méně, protože je velmi aromatická. Do odstavené vařící polévky vložíme špekáčky, zakryjeme a necháme je prohřát. Polévka má být hustá.
  • Podáváme nejprve polévku, potom ohřáté špekáčky s horčicí a chlebem. Jídlo je vydatné, nahradí celý oběd.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: