Fazolová polévka s uzeným masem

3.22

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na 4 litry polévky
    • cibule
    • celer
    • sůl opatrně, uzené je slané
    • mrkev
    • 4
      stroužek česnek
    • petržel
    • 1
      lžička vegeta
    • pepř mletý
    • kmín
    • feferonka
    • fazole hromada, namočené přes noc
    • mouka na zahuštění
    • 1
      kg uzená žebra nebo uzený libový bůček
    • 1
      ks rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí). Pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole napůl měkké, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a dovaříme téměř doměkka. Vyjmeme maso, nakrájíme ho na kostičky a část i s vývarem nalijeme do fazolového vývaru. V případě, že jsme vařili žebra, je obereme a maso i se scezeným vývarem vlijeme do fazového vývaru.
  • Na pánvičce s trochou tuku orestujeme postupně – cibuli nadrobno, kterou necháme zesklovatět, pokrájený česnek, rajský protlak a vše vlijeme do polévky. Zahustíme trochou mouky s vodou, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a ještě chvíli povaříme, abychom spojili chutě.
  • Případně rychlejší verze je s plechovkou fazolí místo jejich vaření.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: