Francouzská cibulačka se sýrovým toastem

2.8

hodnoceno: 10
Příprava: 35 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 6
      ks cibule
    • 3
      lžíce máslo
    • sůl
    • 4
      ks masox hovězí
    • polévkové koření s muškátovým oříškem
    • 6
      ks plátkový sýr
    • 6
      ks toastový chléb
    • 2
      dl červené víno dle chuti může být více
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Cibuli nakrájíme na tenké proužky a dozlatova ji osmažíme na rozpuštěném másle. Během smažení si nachystáme vývar. Bujóny zalijeme vroucí vodou a rozpustíme. Jakmile máme cibuli dozlatova osmaženou, přidáme cukr a necháme ho chvíli zkaramelizovat. Poté cibuli zalijeme udělaným vývarem, sklenicí červeného vína a zbytek dolijeme vodou. Osolíme a okořením polévkovým kořením dle chuti a necháme přijít k varu.
  • Mezitím na toastový chleba rozložíme plátky sýra, které necháme zapéct v rozehřáté troubě. Poté hotové toasty nandáme do nachystaných talířů a až polévka projde varem, ihned ji rozléváme do nachystaných talířů.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: