Gulášová krkovička

3.24

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule velká
    • sůl
    • hořčice plnotučná
    • 3
      stroužek česnek
    • sádlo nebo olej
    • hladká mouka nebo střídka chleba na zahuštění
    • 1
      lžíce majoránka
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • vepřový vývar nebo kostka bujonu
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika nebo namíchaná s pálivou
    • 4
      ks plátky krkovičky bez kosti - asi 2 cm silné

Postup přípravy receptu

  • Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na trošce tuku zesklovatět, pak na ni dáme z obou stran osmažit plátky masa. Přisypeme papriku, necháme jen krátce zpěnit a vše zalijeme vývarem (nebo vodou s necelou kostkou bujonu). Přidáme nastrouhaný česnek a půl lžičky kmínu, vaříme doměkka. Pak zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody nebo nastrouhanou chlebovou střídkou, přidáme majoránku a necháme ještě provařit. Případně ještě dochutíme solí, pepřem nebo česnekem.
  • *Podáváme s knedlíky, noky nebo chlebem a vychlazeným pivem. Na talíři můžeme posypat plátky cibule nebo česneku.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: