Gurmánské pečené vepřové maso na pivě

2.85

hodnoceno: 13
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 200
      g cibule
    • sůl
    • 1
      ks česnek větší palice
    • tymián
    • kmín
    • 2
      dl pivo světlé 10°
    • 1
      ks vepřové maso krkovice, plec, kotlet, kýta
    • 4
      ks rajčata oloupaná

Postup přípravy receptu

  • Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata, pokrájený česnek. Vše zalijeme pivem, zaklopíme a pečeme cca 50–60 minut. Pak odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova za občasného otočení a podlití pivem nebo vývarem.
  • Podáváme s bramborovými noky, knedlíky nebo čerstvým pečivem.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: