Hamburger

2.29

hodnoceno: 7
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • sůl
    • 100
      g tavený sýr
    • pepř mletý
    • 150
      g anglická slanina
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 4
      ks houska
    • 4
      plátek ledový salát
    • 8
      plátek nakládané okurky
    • 5
      lžíce francouzský dressing
    • 4
      lžíce kečup

Postup přípravy receptu

  • Mleté hovězí maso rozdělíme na 4 díly, vytvoříme z nich 4 placky a z každé strany osolíme a opepříme. Dáme je na pánev a smažíme, ne zprudka. Mezitím si nakrájíme sezamové housky na půl, namažeme kečupem. Kdo má rád, dá si 2 plátky okurky, plátek osmažené cibulky a položíme jeden plátek sýru. Maso máme usmažené (necháme okapat, popř. osušíme papírovými ubrousky) a položíme ho na sýr, na housku. Dále si osmažíme slaninu, kterou poté na maso položíme, dále položíme opět plátek sýru. Nyní to přikryjeme zbylou půlkou housky a dáme celé do mikrovlnky, až se sýr začne tavit, hamburger se vyndá. Hamburger bude horký a za tu dobu si stihneme nakrájet ledový salát, do kterého přidáme francouzský dresing. Hamburger odkryjeme, přidáme salát s dresingem, přikryjeme a můžeme jíst.
  • Hranolky jsou k tomu vynikající!
Zařazení: Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: