Holandská hrachová kaše

3.5

hodnoceno: 6
Příprava: 120 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory
    • 100
      g celer
    • sůl
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks mrkev
    • 4
      stroužek česnek
    • 400
      g hrách
    • 500
      g vepřové kotlety
    • pepř celý
    • 200
      g uzená slanina

Postup přípravy receptu

  • Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme vařit. Nejdříve vaříme bez pokličky a vzniklou pěnu odebereme naběračkou. Po 10 minutách přikryjeme a vaříme dalších 15 minut. Pak do hrnce přidáme kotletu s kostí a slaninu. Až maso změkne, vyndáme ho a vložíme do hrnce očištěný a nakrájený pórek, mrkev, brambory, cibuli a celer. Vaříme, dokud hrách a zelenina nejsou měkké a nevznikne hustá kaše. V případě potřeby musíme kaši v poslední fázi míchat, aby se nepřipálila, nebo naředit vodou. Nakonec kaši dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem a vložíme do ní pokrájené maso z kotlety.
Zařazení: Maso Luštěniny Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: