Holandské řízky - smetanové

3

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • muškátový květ dle chuti
    • pepř mletý
    • 500
      g mleté maso - vepřové z bůčku nebo plecka
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g sýr - Eidam, Gouda...
    • ingredience na trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

  • Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a dobře promícháme. Když máme směs kompaktní, tvarujeme z ní mokrou rukou placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.
  • Ihned podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo kyselou okurkou.
Zařazení: Maso Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: