
4
Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme 1 vejce, sůl a polohrubou mouku, abychom vytvořili tužší… více o Babiččiny halušky
Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu najemno a druhou polovinu hruběji), přidáme vejce, sůl… více o Halušky podle Martinky
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme s lžící oleje. Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou.… více o Halušky s kysaným zelím
Právě teď, když je jejich sezona, je dobré si jich užít co nejvíc. Meruňky jsou totiž nejen… Celý článek
Cukety patří k typicky letní zelenině, a když se urodí, často si s nimi nevíme rady. Své… Celý článek
Ovocné knedlíky patří k létu stejně neodmyslitelně jako slunce a prázdniny. A ty s meruňkami… Celý článek
Ne pro každého znamená okurková sezona odpočinek a nicnedělání. Obzvlášť v Čechách. Skoro by… Celý článek
Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso… více o Rychlá svíčková
Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme zchladnout. V misce rozšleháme vajíčka, osolíme, opepříme, přidáme sýr,… více o Tortilly z nudlí
Z mouky, žloutků, Hery, moučkového cukru, kysané smetany a prášku do pečiva vytvoříme rukama na vále těsto, které… více o Řezy s povidly a ořechy
Vodu zahřejeme, přidáme máslo, kakao, cukr a mícháme, až se vše spojí (ale nevaříme). Z rozehřáté směsi odeberememe… více o Šalamoun
Hovězí maso a slaninu (uzené maso) pokrájejte na kostičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Přidejte na kostičky… více o Boršč bez zelí
Čočku naložíme do vody a necháme několik hodin stát. Můžeme také přes noc. Potom čočku ve stejné vodě doměkka uvaříme.… více o Čočková sekaná
V kastrolku si uvaříme těstoviny. Těstoviny slijeme a necháme je chvilku odležet. Mezitím si na větší pánev nechame… více o Těstoviny s parmazánem a petrželkou
Nakrájíme salát na menší kusy a dáme do větší mísi. Oplácjeme kuřecí prsa, nakrájíme je na kostičky,nudličky atd...… více o Kuřecí salát
Maso nakrájíme na tenké plátky a připravíme marinádu. Plátky marinádou důkladně po obou stranách potřeme, uložíme do… více o Vepřové plátky na medu
Žloutky rozšleháme s krystalovým a vanilinovým cukrem, přidáme olej, vodu a jogurt. Vše ještě chvilinku šleháme. … více o Jogurtová bábovka s kokosem
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude… více o Dobrá rýžová polévka se sýrem
Nejprve z mouky, tuku a šlehačky uhněteme těsto. To necháme do druhého dne uležet v lednici. Druhý den vyválíme a… více o Hastrmánky: křehké vykrajované cukroví