Hořčicové řízky

3

hodnoceno: 6
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Množství dle počtu strávníků
    • sůl
    • hořčice plnotučná nebo pikantní, dijonská
    • pepř mletý
    • tvrdý sýr plátky
    • ingredience na trojobal
    • trvanlivý salám nebo šunka, na plátky
    • olej na smažení
    • maso na řízky vepřové nebo kuřecí

Postup přípravy receptu

  • Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z jedné strany potřeme hořčicí, poklademe sýrem, opět potřeme hořčicí, poklademe salámem a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
  • Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo s chlebem a pivem.
  • Nemusíme se bát odlepování vrstev při obalování, hořčice nám vše podrží, plní funkci lepidla.
Zařazení: Vepřové Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: