Hospodský guláš

3.33

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • sůl
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • hovězí maso kližka, plec nebo krk
    • mletá paprika
    • olej
    • rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Cibuli osmahneme na oleji.
  • Těsně před koncem k ní přidáme protlak a papriku (na kilo masa stačí 1 lžíce) a trochu podlijeme.
  • Jak se základ zavaří, vhodíme do něj maso a dusíme alespoň 1 a půl hodiny (podléváme jen minimálně, maso by nemělo být zalité).
  • Když se voda odpaří natolik, že je viditelný tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a znovu přivedeme k varu (ochutnáváme, zahušťujeme a dochucujeme průběžně, jen tak se vyhneme závěrečnému zahušťování moukou).
  • Poměr masa a cibule je 2:1.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: