Houbovka a rozpeky

2.81

hodnoceno: 16
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule menší
    • 40
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 40
      g hladká mouka
    • ocet pár kapek
    • 100
      g sušené houby
  • Rozpeky
    • sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 15
      g droždí
    • 50
      g tuk nejlépe sádlo
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme rozpeky. Z droždí, špetky cukru, mouky a trochy vlažné vody uděláme kvásek. Přidáme do zbylé osolené mouky, vlijeme rozpuštěný tuk a tolik vlažné vody, aby vzniklo těsto husté asi jako jako na buchty. Necháme vykynout zakryté čistou utěrkou. Z vykynutého těsta pak tvarujeme menší ploché vdolky a potřené vodou je pečeme na plechu pokrytém pečicím papírem v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
  • Zatímco těsto kyne, uvaříme polévku. Houby namočíme do vlažné vody a necháme nabobtnat. Jemně je nasekáme, vodu ale nevyléváme. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli tak, aby zesklovatěla a poté ji zaprášíme moukou. Vzniklou jíšku zalijeme vodou z hub a dolijeme do požadovaného objemu. Osolíme, promícháme, aby se v polévce neutvořily hrudky, přidáme houby a ještě minimálně deset minut povaříme. Nakonec osolíme a podle chuti okyselíme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: