Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: 90 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • 100
      g celer
    • sůl a pepř
    • 150
      g mrkev
    • 300
      g čerstvé houby - lesní, očištěné, pokrájené, povařené, scezené
    • 2
      ks bobkový list
    • 10
      ks nové koření - kuličky
    • 2
      hrst sušené houby
    • 50
      g kořen petržele
    • vepřový vývar nebo z kostky bujonu
    • 1
      lžíce olej
    • 600
      g hovězí kližka nebo zadní
    • 1
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu přidáme následně orestovat pokrájenou zeleninu - stačí mražená pod svíčkovou cca 100 g, poté ještě protlak/kečup, přidáme nové koření, bobkový list, čerstvé nebo sušené houby, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do změknutí masa.
  • Občas zamícháme a dle potřeby podléváme vývarem/vodou. Nakonec z omáčky vyndáme koření.
  • Podáváme s knedlíkem, rýží, bramborem, noky...

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: