3.71
Z přísad zpracujeme těsto, 2/3 těsta rozválíme a namačkáme na plech, 1/3 těsta si odložíme do lednice ztuhnout. Na… více o Hraběnčiny řezy s tvarohem
Těsto: hladkou mouku prosejeme, přidáme žloutky, Heru, cukr moučka a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, rozdělíme na… více o Hraběnčiny řezy – strouhané
Lístkové těsto rozdělíme na 2 poloviny, první rozválíme a přeneseme na plech vypláchnutý studenou vodou. Těsto potřeme… více o Řezy - Rychlé řezy s jablky z list.těsta
Velikonoce se pomalu blíží a s nimi i tradiční barvení velikonočních vajíček. Víte ale, že… Celý článek
K největším svátkům jara patří neodmyslitelně dobré jídlo. Nejsou to ale jen sladkosti v… Celý článek
Bojujete s vejci popraskanými při vaření? Uvařit vejce tak, aby skořápka zůstala neporušená,… Celý článek
Nádivka patří mezi poklady české kuchyně a skutečný poklad připomíná i svým zlatavým vzhledem.… Celý článek
Vejce, máslo, cukr a med smícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Potom přidáme jedlou sodu, zamícháme, přidáme do… více o Jemné medové řezy
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle… více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce… více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeme i trochu cukru.… více o Simči svíčková
Všechny přísady dobře prošleháme a těsto vlejeme do vymazané bábovkové formy. Pokud chceme bábovku mramorovou,… více o Hrnková bábovka s olejem
V hrnci necháme vařit rýži a mléko. Poté přidáme skořici a cukr. Vaříme zhruba 25 - 30 minut, než se vytvoří hustá kaše… více o Mléčná rýže
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme.… více o Bělehradský řízek
Krabí tyčinky nakrájejte nadrobno. Nakrájejte na drobno nebo lehce rozmixujte také čtvrt menšího celeru a asi půlku… více o Krabí pomazánka
Do domácí pekárny dáme: mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Potom vložíme mouku, cukr, sůl a nakonec do středu droždí. … více o Malé domácí houstičky
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky,… více o Vločkové řezy s krémem
Žloutky vyšleháme s máslem a cukrem, přidáme vlašáky, mouku, prdopeč a sníh. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v… více o Ananasovoořechový řez
V pánvi na dvou lžících oleje osmahneme uzeninu. Poté přidáme zeleninu a lehce orestujeme. Po chvíli přidáme uvařené… více o Chalupářské těstoviny