Hráškový krém

3.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,3
      ks celer
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 30
      g hladká mouka
    • majoránka
    • pažitka
    • 1
      balíček mražený hrášek 1/2 kg
    • 50
      g hera
    • 1
      l vepřový vývar nebo z masoxu

Postup přípravy receptu

  • Hrášek vsypeme do vývaru, přidáme celer a vaříme doměkka. Pak umixujeme i s vývarem, vlijeme do hrnce, osolíme, přidáme tmavší jíšku, majoránku a povaříme. Před dohotovením přidáme utřený česnek se solí. Sypeme pažitkou. Jíšku připravíme z Hery a hladké mouky – na mírném ohni mícháme dozlatova. Do talířů s polévkou sypeme osmaženou housku.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: