Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

3.41

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto:
    • 100
      g máslo nebo Hera (rozpuštěné)
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 250
      g bílý jogurt
    • 1
      lžička vanilkové aroma nebo vanilkový cukr
    • 160
      g cukr krupice
  • Žmolenka:
    • 70
      g máslo změklé
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo skořicový
    • 100
      g polohrubá mouka
  • Náplň z jogurtu:
    • 2,5
      lžíce vanilkový pudink
    • 250
      g bílý jogurt
    • 2
      lžíce cukr krupice
  • Hrušky:
    • 500
      g hrušky
    • skořice - mletá

Postup přípravy receptu

  • Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, jogurt, aroma, polohrubou mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku 21×36 cm, okraje trochu povytáhneme stěrkou do výšky.
  • Jogurt smícháme s cukrem a pudinkem a nalijeme na koláč. Do jogurtu naskládáme kousky oloupaných hrušek bez jádřinců, které posypeme skořicí. Koláč nakonec posypeme drobenkou užmoulanou z mouky, cukrů a změklého másla. Dáme péct do předehřáté trouby dozlatova na střední teplotu, vyzkoušíme špejlí.
  • * Místo jogurtu do náplně můžeme použít měkký tvaroh.
Zařazení: Koláče Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: