Hummus

3.33

hodnoceno: 6
Příprava: 30 minut
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 200
      g cizrna
    • 7
      lžíce panenský olivový olej
    • 2
      lžíce pasta tahini

Postup přípravy receptu

  • Cizrnu přelijeme studenou vodou a necháme nejméně 12 hodin nabobtnat. Pak ji dáme do velkého hrnce a prudce vaříme 10 minut. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme. Zmírníme oheň a cizrnu zvolna vaříme asi hodinu, dokud nezměkne.
  • Stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Olivový olej, česnek, pastu tahini a citronovou šťávu rozmixujeme.
  • Přidáme cizrnu a rozmixujeme ji nahrubo, podle potřeby přidáme vodu. Hummus podle chuti osolíme a opepříme.
  • Hummus dáme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Těsně před podáváním ho pokapeme olivovým olejem, posypeme mletou paprikou a obložíme snítkami koriandru.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: