Indián

3.8

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Korpus
    • 4
      lžíce voda
    • 150
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr
  • Krém
    • 6
      lžíce voda
    • 120
      g cukr krystal
    • 4
      ks bílek
    • čokoládová poleva
    • rybízový džem
    • 150
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vařicí vodu, mouku a sníh z bílků. Rozetřeme do dortové formy, abychom měli požadovaný tvar, indián by měl být nejlépe kulatý a upečeme. Vychladlý potřeme rybízovým džemem. Ze 4 bílků a 150 g cukru ušleháme tuhý sníh. 120 g krystalu zalijeme 6 lžícemi vody a uvaříme "na nit" a vešleháme do sněhu. Tuto teplou hmotu naneseme na korpus, do tvaru polokoule. Polijeme čokoládou polevou, můžeme ještě posypat kokosem a dáme vychladit.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: