Indiánky

3.56

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 100
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce horká voda
    • 50
      g cukr krupice
  • Krém
    • 100
      g moučkový cukr
    • 8
      ks bílek
    • 200
      g cukr krupice
  • Poleva
    • kakaová poleva Tuková
    • potravinářské barvivo Červené
    • bílá čokoládová poleva Tuková

Postup přípravy receptu

  • Z bílků a krupicového cukru připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s horkou vodou do pěny. Ušlehané bílky zlehka propojíme se žloutky a přidáme mouku a solamyl. Těsto dáváme na plech s pečicím papírem pomocí lžíce (3/4 lžíce), protože je těsto řidší. Piškoty pečeme v pootevřené troubě (180 °C) asi 15 minut. Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru asi 5 minut ve vodní lázni. Poté je vyjmeme a se zbylým cukrem je vyšleháme do velmi tuhé konzistence. Zlehka zapracujeme moučkový cukr. Krém přendáme do cukrářského sáčku, nastříkáme na piškoty a při pokojové teplotě necháme zaschnout.
  • Tukové polevy rozehřejeme, bílou polevu obarvíme do růžova (poleva by měla být hodně řídká). Indiánky opatrně ponoříme do polevy a v chladu necháme zatuhnout.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: