Jablečná pusa na rozloučenou

2.5

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 150
      g máslo
    • 4
      ks žloutek
    • rozinky
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • čokoláda nastrouhaná
    • ořechy
    • 1
      ks kondenzované mléko
    • 4
      ks sníh z bílku
    • skořice - mletá
    • 2
      kg jablka
    • mléko polotučné
    • 150
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Ingredience jablečná pusa: 150 g pískového cukru, 150 g másla, 4 žloutky, 150 g polohrubé mouky, polovina prášku do pečiva, sníh ze 4 bílků, mléko dle potřeby, nastrouhaná čokoláda, 2 kg nastrouhaných jablek, dle potřeby rozinky, ořechy a skořice.
  • Krém: uvařené kondenzované mléko, 2 vanilkové pudinky, 250 g másla, 600 ml vody
  • Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém a necháme vychladnout.
  • Korpus: Pískový cukr vyšleháme se žloutky, poté přidáme máslo a důkladně vyšleháme. Přidáme 150 g polohrubé mouky, ve které zamícháme půl prášku do pečiva a trochu mléka. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka vmísíme do těsta. Nastrouháme jablka, která rozprostřeme na plech na alobal, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme rozinkami, ořechy a zalijeme těstem. Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů, necháme vychladnout.
  • Krém: Uvaříme pudink ve vodě, necháme vychladnout, poté vyšleháme s máslem a uvařeným kondenzovaným mlékem (karamel). Do krému nepřidáváme cukr.
  • Upečený základ překlopíme na tác, případně na plech tak, aby byl alobal nahoře – alobal odstraníme a korpus natřeme krémem, který bohatě posypeme strouhanými vlašskými ořechy a nastrouhanou čokoládou. Nakrájené podáváme.
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: