Jahodové pokušení

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 6
      lžíce voda
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 6
      lžíce cukr krupice
  • Poleva
    • voda se šťávou celkem 1 litr
    • šťáva z kompotu nebo jahodové pyré
    • 2
      balení pudinkový prášek jahodová příchuť
    • 4
      lžíce cukr
  • Krém
    • 250
      g jahody čerstvé nebo kompotované
    • 2
      balení tvaroh ve vaničce
    • 1
      kelímek šlehačka v prášku nebo smetana ke šlehání
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Ušleháme vejce s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do husté vaječné pěny přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme dorůžova v nepříliš horké troubě. Asi tak na 150 °C horkovzduch. Necháme zchladnout a mezitím připravíme krém.
  • Omyté jahody nakrájíme na malé kousky. Ušleháme šlehačku dle návodu, v misce rozmícháme vaničkový tvaroh s cukrem, může být i vanilkový cukr, a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Do této směsi opatrně zamícháme jahodové kousky a popř. přisladíme cukrem moučka. Na vychladlé upečené těsto navrstvíme krém, uhladíme a vložíme do lednice.
  • Uvaříme si pudink ze šťávy nebo jahodové dřeně, vody a cukru a ještě poměrně horké, pomocí lžíce, naneseme na povrch moučníku. Dáme do lednice ztuhnout.
  • Dávka je na velký a hluboký plech a je toho hodně, vhodné na víkend nebo oslavu pro více lidí.
Zařazení: Zákusky Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: