Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

3.27

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 200
      g máslo změklé
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 250
      g jahody nebo jiné ovoce, drobně pokrájené, cca
    • 150
      g bílý jogurt nebo zakysaná smetana
    • 400
      g sušenky cca
    • 170
      g cukr krupice dle chuti, cca
  • Poleva:
    • 50
      g máslo
    • 60
      g moučkový cukr
    • hnědý rum nebo převařená voda
    • 1
      lžíce kakao
  • Dozdobení:
    • jahody nebo jiné ovoce
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

  • Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře promícháme. Nakonec přidáme jogurt (smetanu). Jahody nebo jiné ovoce dle vlastního výběru (broskve, kiwi...) pokrájíme na malé kousky a zlehka vmícháme do tvarohové směsi.
  • Misku nebo pekáček (velikost zhruba 29x23 cm) vyložíme fólií nebo alobalem. Dno poklademe máslovými sušenkami, pak na sušenky naneseme vrstvu tvarohovo-ovocného krému, který opět poklademe sušenkami. Opakujeme do vypotřebování krému, zakončíme vrstvou sušenek.
  • Máslo rozpustíme v malém kastrolku, vmícháme cukr, kakao a po lžičkách rum nebo vodu do potřebné hustoty polevy, kterou rozetřeme na vrchní vrstvu sušenek. Dáme proležet do chladna.
  • Proleželý nepečený dezert pokrájíme a dozdobíme šlehačkou a ovocem.
Zařazení: Nepečené Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: