Jahodovo-vanilkové řezy

4

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém:
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      l mléko
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      ks šlehačka
    • vaječný koňak
    • 2
      lžíce cukr krupice
  • Náplň:
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 0,5
      kg jahody
    • 2
      dl jahodová šťáva nebo voda
    • 2
      ks želé dortové červené
  • Těsto:
    • 3
      ks bílek
    • 3
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Z bílků vyšleháme sníh a přidáváme cukr. Přidáme mouku, promícháme metličkou. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme cca 10 minut na 180 stupňů. Jahody rozmačkáme s cukrem tak, abychom měli kousky (ne úplně na kaši). Přidáme dortové želé, které jsme rozmíchali s 2 dl vody nebo šťávy. Dáme vařit, mícháme, necháme projít varem 1 minutu a necháme chvíli vychladit za občasného promíchání. Ještě vlažné, ale trochu tuhnoucí, vylijeme na vychladlý piškot. Necháme zatuhnout a mezitím si uvaříme krém. Žloutky, vejce, cukry a mouku (2–⁠3 plné lžíce) rozmícháme v mléku a dáme vařit, stále mícháme do zhoustnutí. Do hustého a horkého krému přidáme na plátky máslo a vymícháme, přidáme vaječňák nebo trochu rumu a vyšleháme. Vychladlý natřeme na jahodovou náplň a dáme do lednice. Nahoru pak ozdobíme ušlehanou šlehačkou a jahodama. Pekla jsem na menším plechu 30×25 cm, na velký plech musíte dát dvojitou dávku. Jsou dobré a jednoduché.
Zařazení: Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: