Jahodový patrový dort

3.44

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Korpus
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 140
      g cukr krystal
    • 150
      g měkký tvaroh
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      lžíce citronová šťáva
  • Náplň
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 500
      g jahody
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 500
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

  • Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřicím práškem a vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme jej na tři části a dvě z nich odložíme stranou. Vymažeme kulatou dortovou formu a dno vyložíme částí těsta. Pečeme asi 15 minut. Postupně zpracujeme i zbylé dvě části těsta. Očistíme a omyjeme jahody. Oddělíme 250 g a rozmixujeme je na pyré. Ostatní ovoce rozpůlíme. Ušleháme smetanu se zbylým cukrem a ztužovačem. Do tuhé šlehačky lehce vmícháme jahodové pyré. První korpus potřeme částí šlehačky a poklademe jahodami. Na ně vyrovnáme druhý, opět potřeme a dáme jahody. Překlopíme poslední částí, ozdobíme zbylou smetanou a jahodami. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: