Jarní kuřátka s česnekovo-tymiánovým máslem

4.25

hodnoceno: 4
Příprava: 15 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g máslo
    • 1
      svazek tymián
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks citron
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 250
      ml drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

  • Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smíchejte máslo, třetinu tymiánových lístků, rozmělněný česnek, šťávu vymačkanou z poloviny sitronu, sůl a pepř. Prstem odtáhněte kuřátkům kůži od prsou a do vzniklé kapsy rozdělte většinu másla. Zbylým máslem potřete kuřátka zvenku a do břiní dutiny dejte kousky citronu, zbylé tymiánové lístky a po jednom stroužku česneku. Nohy svažte k sobe. Do pekáčku dejte mrkev, kousky cibule a bokové listy. Kuřátka posaďte navrch a pečte je asi hodinu. V průběhu podlévejte. Po upečení vyndejte kuřata z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Poté z kuřat vyndejte citrony i česnek a dejte je do pekáčku. Česnek v něm rozmělněte a z citronů vymačkejte šťávu.Pekáček postavte na sporák, výpek zahřejte, poté vmíchejte mouku, chvíli opékejte, pak postupně vlévejte vývar a nechte zoustnout. Kuřátka podávejte se svařenou šťávou v omáčníku, ozdobená tymiánem.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: