Jarní ředkvičková pochoutka

3.64

hodnoceno: 11
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 30
      ks ředkvička
    • 4
      ks vejce natvrdo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 8
      lžíce majonéza
    • 1
      ks salát hlávka

Postup přípravy receptu

  • Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce osolíme, opepříme a vmícháme lisovaný česnek. Do takto připravené majonézy přidáme nadrobno nasekané bílky a plátky ředkviček. Talíř vyložíme omytými a okapanými listy salátu a navršíme kopeček ředkvičkové hmoty. Posypeme najemno nakrájenými kolečky cibulky .
  • S tmavou bagetou nebo slunečnicový chlebem je to výborná, vitamíny nabitá večeře. Dělám ji s úspěchem po velikonocích, kdy už vejce všem lezou na nervy – tady je vajíčko celkem schované.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: