Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou šunku. Stačí jí jen dva plátky, je dost aromatická a na provonění to stačí. Pak přidáme pokrájená oloupaná rajčata (5-6 kusů, dle velikosti), nasekaný česnek, koření a buď papriku nebo olivy (ale můžeme obojí). Krátce pod poklicí podusíme, dle chuti osolíme a opepříme a nakonec vmícháme pokrájenou mozzarellu. Dále již tepelně neupravujeme a ihned podáváme.
Podáváme s opečenou bagetou nebo toustem, bramborem... dozdobené bylinkami dle chuti.
Připravit můžeme i z krůtího masa, šmakouna (vegetariánský pokrm, pochopitelně bez šunky)...
Uhněteme těsto a vytvoříme malé kuličky. Uprostřed nich vyhloubíme důlky, které naplníme marmeládou. Pečeme na suchém…
více o Placičky z ovesných vloček
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater