Jednoduchá rajská omáčka

2.67

hodnoceno: 3
Příprava: 160 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule střední
    • sůl
    • sádlo
    • hladká mouka na zahuštění
    • ocet
    • 1
      kostka masox hovězí
    • 3
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 8
      ks pepř celý
    • 250
      ml smetana na vaření
    • cukr
    • 140
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme vše chvíli osmahnout. Zalijeme vodou a řádně rozmícháme. Přidáme hovězí bujón. Necháme povařit. Přidáme asi 2–3 lžíce cukru, osolíme a přidáme dle chuti ocet (já dávám necelou polévkovou lžíci). Hladkou mouku rozmícháme v troše vody a přiléváme pomalu do omáčky za stálého míchání tak, aby nám nevznikly hrudky. Necháme řádně provařit asi 20–30 minut a propasírujeme přes síto. Ochutnáme a pokud je potřeba, tak ještě dosladíme, dokyselíme, dosolíme. Vypneme omáčku a začneme přilévat za stálého míchání smetanu.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: