Jednoduché kuře (slepice) na paprice

3.4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1500
      g kuře nebo slepice, cca
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření - kuličky
    • 10
      ks pepř celý - kuličky
    • 300
      g kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), cca
    • 1,6
      l voda
    • olej
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika (můžeme smíchat s troškou pálivé)
    • sůl
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g hladká mouka cca

Postup přípravy receptu

  • Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa. Po uvaření maso vyndáme stranou a vývar přecedíme.
  • Drobně pokrájenou cibuli na oleji osmažíme dosklovata, pak zaprášíme mouku a krátce osmažíme. Poté přidáme ještě papriku, kterou necháme jen krátce, aby nám nezhořkla zpěnit a ihned zalijeme za stálého míchání čistým vývarem a smetanou. Vše povaříme cca 10 minut, za občasného promíchání. Povařenou omáčku ještě dle chuti osolíme (můžeme i opepřit) a dáme do ní prohřát porce kuřete nebo již jen čisté obrané maso bez kostí.
  • Podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem, ale lze podávat i s těstovinami nebo rýží.
  • Pokud máme rádi pikantní omáčky, můžeme sladkou papriku namíchat s pálivou.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: