Jelení guláš

2.58

hodnoceno: 12
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 50
      ml rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 0,5
      l červené víno
    • 0,5
      l vývar může být i z masoxu
    • 3
      lžíce marmeláda pikantní
    • drcený kmín
    • cukr
    • 600
      g jelení maso plec
    • 80
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme, přidáme drcený kmín, pepř, utřený česnek a mírně podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou do té doby, než se všechna voda vydusí.
  • Poté zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme vínem, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka. Dochutíme, 1 minutu provaříme. Stáhneme z plotýnky a pod pokličkou necháme 10 minut dojít. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Zařazení: Maso Zvěřina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: