Jiříkův guláš

2.92

hodnoceno: 12
Příprava: 150 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks cibule
    • sůl
    • hořčice plnotučná
    • 1,5
      lžíce sádlo
    • worcestrová omáčka
    • 0,5
      kg hovězí maso
    • kečup - ostrý
    • červená chilli paprička
    • 0,5
      kg vepřové maso
    • pepř celý
    • sladká sojová omáčka
    • čínská sojová omáčka
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Do většího kastrolu rozpustíme sádlo. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme osmahnout do tmavočervena. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a přidáme papriku. Trochu podlijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu dusit doměkka.
  • Až maso pustí štávu, přidáme malou lžičku sojovky (obě) a 1,5 kostky hovězího masoxu.
  • Když je maso středně měkké, přidáme malou lžičku worcesteru, lžičku hořčice a kečupu.
  • Pak maso za stálého podlévání necháme vařit až doměkka. Můžeme přidat chilli papričku (pokud máte rádi ostřejší).
  • Když je maso měkké, omáčku můžeme zahustit polohrubou moukou (do hrnku 3/4 studené vody a asi 2,5 lžíce mouky, rozkvedlat a zalít tím guláš) a nebo místo mouky jednoduše nalámaným chlebem.
  • Necháme ještě půl hodiny povařit a odstavíme.
  • Podáváme s houskovými knedlíky.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: