Kachna na pivu s nádivkou

2.8

hodnoceno: 5
Příprava: 150 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g šunka
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      svazek petržel
    • 2
      ks rohlík
    • pepř mletý
    • kmín
    • pivo
    • 1
      ks kachna
    • 100
      g játra můžeme nahradit žampiony

Postup přípravy receptu

  • Nejdříve si připravíme nádivku. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, na ní orestujeme na kostičky nakrájená játra (žampiony). Až budou játra orestovaná, podlijeme pivem a necháme krátkou dobu dusit. Mezitím si na kostičky nakrájíme rohlíky, vložíme do mísy a namočíme pivem. Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou petržel a šunku. Smícháme s podušenými játry, osolíme a opepříme. Promícháme, dáme nádivku do kachny, zašijeme a kachnu po obou stranách důkladně nasolíme a pokmínujeme. Podlijeme pivem a vodou, vložíme do vyhřáté trouby na 120 minut cca na 150 stupňů. Kachnu musíme od začatku poctivě polévat výpekem, aby se nám nespálila kůžička.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: