Kachna pečená – klasika

3.1

hodnoceno: 10
Příprava: 10 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      lžička kmín
    • 1
      ks kachna

Postup přípravy receptu

  • Kachnu umyjeme, osušíme, osolíme zvenku i zevnitř, posypeme kmínem a položíme ji do pekáčku vymazaného sádlem spodkem dolů. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny odkrytou. Jakmile se nám opeče kůrka, kachnu otočíme, přikryjeme a pečeme doměkka. Nakonec odkryjeme a necháme opéct kůži. Kdyby se z kachny vypeklo hodně sádla, už během pečení si můžete odebrat.
  • Počítejte s tím, že kachna může měknout až 2 hodiny, opravdu záleží na velikosti a stáří kachny. Můžete ji péct samozřejmě i naporcovanou.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Použité suroviny: Cibule Kachna Kmín Sádlo

Doporučujeme

Další doporučené recepty: