Kapustnice

2.96

hodnoceno: 23
Příprava: 90 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžíce červená paprika
    • 1
      lžička sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      l voda
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      ks klobása
    • 2
      hrst sušené houby
    • 800
      g kysané zelí
    • 600
      g uzené maso
    • 5
      ks pepř celý
    • 1
      hrst sušené švestky

Postup přípravy receptu

  • 1. Uzené maso dáme vařit do vody, asi po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí, houby, švestky, bobkový list a pepř. Vaříme 45 minut. Vytáhneme maso, pokrájíme a necháme v teple.
  • 2. Na horkém sádle orestujeme prolisovaný česnek, mouku, papriku, zalijeme trochou vody a uděláme hustou jíšku. Vlijeme do vroucí polévky a jestě povaříme 10 minut, nakonec přidáme pokrájenou klobásku a maso. Dochutíme šlehačkou a solí. Dobrou chuť.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: