2.58
Z mouky, kvásku, mléka, oleje, vejce a cukru vypracujeme těsto (ingredience psány přibližně), které se nelepí a necháme… více o Koláčky na neděli
Uděláme kvásek a zpracujeme v těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí děláme koláčky, které plníme dle chuti – mákem… více o Koláčky z Bystřice
Vezmeme si největší misku a dáme do ní 3 misky po 5 vajíčkách, ale jen žloutek. Dále nasypeme polohrubou mouku (100 g)… více o Koláčky pro každou příležitost
Ať už vás k potřebě mlsat zdravě vede dieta, potravinová alergie nebo životní styl, máme pro… Celý článek
Kdo má trochu tvořivého ducha, jistě je pro něj zdobení cukroví nejzábavnější částí vánočních… Celý článek
Jaroslav Vajgl alias Těhotnej kuchař, kterého na Instagramu sleduje více než půl milionu lidí,… Celý článek
Dárky, které se dají sníst nebo vypít, potěší každého, kdo miluje kvalitní jídlo a osobní… Celý článek
Rýže: nakrájíme cibuli na menší kousky. Do větší hluboké pánve dáme olivový olej (nešetříme!), rozpálíme, přidáme… více o Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku. Když cibulka… více o Slaná roláda z listového těsta
Struhadlo potřeme olejem a nastrouháme najemno sýr. Přidáme tuk a mouku, vše zpracujeme a vyválíme asi na 2-3 mm.… více o Slané pečivo – co dům dal
Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou (asi 1 lžička), vložíme na nudličky… více o Zelná polévka z čerstvé hlávky
Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky asi 3 cm velké. Osmažíme na másle, zalijeme mlékem a zeleninovým vývarem z bujonů… více o Dýňová polévka
Oloupanou cibuli, česnek a sterilizované papriky rozsekáme na jemno-nejlépe robotem. Přidáme pepř, sůl, sladkou papriku… více o Nakládaný camembert
Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek… více o Zapečené mleté maso
Na oleji orestujeme 15 minut všechnu zeleninu mimo řepy. Přidáme bobkový list, nové koření a červenou papriku. Zalejeme… více o Zeleninový boršč
Na chutný domácí guláš si nakrájíme maso na kostky, na rozehřátém oleji zpeníme cibulku přidáme maso okořeníme sladkou… více o Irský gulášek
Vepřové maso omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na stejně velké kostky. Cibule nakrájíme na čtvrtiny. … více o Řecký šiš kebab
Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracovat těsto. Nechat odpočinout v chladu. Po vychlazení z těsta… více o Anýzové žaludy
Na rozpáleném oleji osmažíme dýni ze všech stran dozlatova. Pak přidáme očištěné pokrájené papriky (2-3, dle velikosti)… více o Chorizo dýně s paprikou a zázvorem