Konfitované jehněčí kolínko s limetkovo-batátovým pyré

3.22

hodnoceno: 18
Příprava: 360 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Jehněčí kolínko
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      špetka sůl dle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý dle chuti
    • 3
      ks bobkový list l
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 3
      dl červené víno
    • 300
      g kořenová zelenina
    • olej ke konfitování, lze konfitovat i na sádle
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 4
      ks jehněčí kolínka
  • Batátové pyré
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks limetka
    • 600
      g batáty
    • 1
      špetka hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  • Jehněčí kolinko nařízneme nožem u kosti a tupou stranou nože očistíme kost.
  • Osolíme, opepříme a opečeme v hrnci dozlatova na oleji. Přidáme větvičku rozmarýnu a 2 celé stroužky česneku.
  • Poté vyjmeme a na výpeku orestujeme zeleninu do tmavé barvy.
  • Přidáme protlak, víno, vložíme kolínka, přikryjeme alobalem a konfitujeme v troubě na 100 stupňů cca 4 hodiny.
  • Z výpeku připravíme šťávu, kterou přecedíme přes síto. Na pánev dáme kolínko a glazujeme šťávou. Šťáva se vyvaří.
  • Batátové pyré: Batáty ve slupce uvaříme doměkka.
  • Oloupeme a propasírujeme (lepší rozmixovat), ochutíme solí, pepřem, nastrouhanou limetkovou kůrou a šťávou z limetek.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: