Králík na švestkách a černém pivu

2

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g cibule
    • sůl
    • 60
      g slanina
    • citronová šťáva
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 1
      kg králík kýta nebo hřbet
    • 250
      ml pivo - černé
    • 100
      g sušené švestky
    • 2
      lžíce olej
    • perník na strouhání
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.
  • Na tuku rozpustíme cukr, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a orestujeme dozlatova. Potom vše zalejeme pivem a chvíli povaříme.
  • Do tohoto základu vložíme porce králíka a dusíme, až změkne. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem. Dobře povaříme a přecedíme.
  • Do omáčky přidáme spolu s masem vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme.
  • Místo perníku můžeme šťávu zahustit strouhaným tmavým chlebem.
Zařazení: Maso Králičí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: