Křampes

2.8

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • 800
      g brambory
    • sůl
    • 0,3
      l smetana
    • 50
      g tuk nebo olej
    • 500
      g kysané zelí
    • kmín

Postup přípravy receptu

  • Brambory oškrábeme, rozkrájíme, osolíme, okmínujeme a uvaříme. Vodu z brambor scedíme do jiného hrnce nebo do uvařeného nescezeného zelí. Brambory rozšťoucháme (jako na bramborovou kaši) a dobře smícháme se zelím a vodou z brambor. Přidáme na tuku dorůžova osmaženou pokrájenou cibuli, smetanu a podle chuti dosolíme. Je-li polévka moc hustá, přilijeme převařenou vodu a podáváme. Lepší je na druhý den.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: