2.3
Kvásek namočíme do vlažné vody alespoň na 2 hodiny. Do cca 4,5 litru vody dáme vařit sušené houby a kmín. Asi 5 menších… více o Krkonošské kyselo
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na… více o Krkonošská pohádka
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
V kastrůlku lehce zahříváme ocet, olej, kečup, hořčici a cukr, až se nám vše spojí dohromady (nesmí se vařit). Do… více o Sloní mls
Těsto zpracujeme na vále, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom těsto rozválíme, vykrájíme kytičky. Přeneseme na plech… více o Kytičky s vrchem
Menší nové brambory omyjeme, i se slupkou nakrájíme na osminky a krátce (asi 8-10 minut) je povaříme. Pomazánkové… více o Bylinkové brambory
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do… více o Tvarohová buchta s margotkou
Pro 2 osoby: Uvařit špagety a kápnout do nich olivový olej. Na pánvici osmažit nudličky anglické slaniny. V misce… více o Špagety Carbonara
Ingredience smíchat a dát péct do pekáče ke kuřeti 30 min před koncem pečení. více o Nádivka ke kuřeti
Mléko + droždí + cukr + trochu mouky, zadělat kvásek v hrnečku a dát do tepla Mouku, cukr, žloutky, olej + kvásek… více o Koláče od mamky
Omyté brambory ve slupce rozpůlíme, upečeme na vymazaném plechu a před podáváním řeznou stranu potřeme rozetřeným… více o Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Vejce rozšleháme s mlékem a solí, postupně přisypáváme hladkou mouku, stále šleháme. Pak rozehřejeme na pánvi trochu… více o Základní palačinka
Ušlehat vejce s cukrem a olejem, přidat mouku s práškem do perníku, mléko . Vylít na plech s vyšším okrajem s… více o Buchta s jablky a přelivem
Celý květák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme k němu 4 žloutky, 4 lžíce mouky a 4 lžíce strouhanky,… více o Květákové placičky z nevařeného květáku
Na másle nebo oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou dýni, kterou také… více o Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony