1
Koleno vykostíme. Z francouzské hořčice, trošky piva, drceného česneku a soli uděláme kašičku. Koleno posolíme, potřeme… více o Vepřové koleno
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté… více o Vepřové koleno na tymiánu
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.… více o Pečené vepřové koleno na zelí
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na… více o Jablečný koláč od Sněhurky
Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji… více o Slaný palačinkový dort
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby… více o Zapečené brambory – co dům dal
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky.… více o Bramborové špízy
Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc. Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a… více o Kuře po židovsku
Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Nebát se a nechat skutečně větší kusy, protože na flexi… více o Grilovaná zelenina na špízu
Dělala jsem z polovičního množství, Kávu jsem přidala v prášku, tj. nerozpuštěnou. Použila jsem kapučíno. Přidala jsem… více o Vánoční kávové slzičky
Napřed zpracujeme sypké ingredience a postupně k nim přidáváme ty tekuté. Zpracované těsto necháme 24 hodin odležet… více o Medové perníčky
Fazole přes noc namočíme v oddělených nádobách. Druhý den je uvaříme. Zatímco fazole chladnou, připravíme dresink. … více o Trojfazolová mísa
Mouku, prášek so pečiva, cukr a kakao dáme do mísy. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, mléko, rum a oloupané, nastrouhaná… více o Jablkové řezy
Postup je velmi jednoduchý. Všechno smícháme dohromady, žádné šlehání do úmoru :-) Nalijeme do vymazané a vysypané… více o Jednoduchá bábovka
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme… více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou